Het gaat de goede kant op met Arie -Jan!

Het gaat de goede kant op met Arie -Jan!

Goed nieuws over Arie-Jan! Afgelopen tijd heeft Arie-Jan heel veel progressie gemaakt. Zoals jullie weten, is Arie-Jan samen met een team hard aan het trainen en revalideren. Zijn doel is, zodra de verbouwing over een paar maanden klaar is en hij weer thuis bij Marion en de kinderen gaat wonen, om zo goed en veel als mogelijk zelfstandig te kunnen functioneren.

In een eerder bericht konden wij je melden dat hij zichzelf aan het optrekken was aan een klimrek. Dit om straks bijvoorbeeld iets te kunnen pakken uit een keukenkastje. De afgelopen maand is hij zelfs bezig om voorzichtig te leren lopen.

Dit betekent overigens niet dat Arie-Jan zelfstandig kan lopen, maar dat hij door middel van een soort rollator in huis een korte afstand zou kunnen overbruggen. Dit is erg goed nieuws. En niet alleen dat hij zichzelf steeds beter kan gaan redden, maar dit is ook ontzettend goed voor zijn lichaam.

Om dit te kunnen oefenen is er nu, met een bijdrage van de Stichting, een zogenaamde Taurus Walker gehuurd. Dit betekent dat Arie-Jan ook op de Noorderbrink kan trainen met lopen en dus niet alleen tijdens zijn revalidatiedagen op de Hoogstraat in Utrecht. Hierdoor kan het oefenen opschroeven van 3 naar 7 dagen per week.

Enorm trots op Arie-Jan! En hopen dat hij de komende tijd nog meer “stappen” kan gaan zetten. Wij houden je op de hoogte!

Deel dit bericht