Hoe gaat het nu met Arie-Jan?

Hoe gaat het nu met Arie-Jan?

Het is al weer enige tijd geleden dat we een update hebben gegeven over Arie-Jan. De afgelopen maanden heeft Arie-Jan hard getraind en gerevalideerd in revalidatiecentrum de Hoogstraat in Utrecht. Dat ging niet alleen met ups maar ook regelmatig met “downs”, veroorzaakt door lichamelijke klachten waar dwarslaesie patiënten mee te maken krijgen.

Maar met hulp van een fantastisch team aan begeleiders en artsen en alle warme reacties die Arie-Jan, zijn gezin en de stichting hebben ontvangen, heeft Arie-Jan een hele goede progressie gemaakt en gaat het herstel boven verwachting.

Dit betekent dat Arie-Jan, na bijna een half jaar revalideren in de Hoogstraat, op donderdag 9 september jl. “klinisch” ontslagen is. Vanuit een situatie na het ongeluk dat hij vrijwel niets kon, kan hij zichzelf vrij goed redden.

Sinds kort heeft hij een aangepaste rolstoel waarmee hij mobiel is en is hij zelfs om te leren zichzelf op te trekken, zodat hij kan leren staan. Dat is ontzettend goed voor zijn lichaam en dan kan hij ook betere “transfers” maken. Bijvoorbeeld van rolstoel naar bank, bed, stoel v.v. Dat is boven elke verwachting en is hij uiteraard erg blij mee.

Vanaf 9 september verblijft Arie-Jan in de Noorderbrink, een verzorgingshuis, in Alphen aan den Rijn. Vanuit de Noorderbrink gaat hij drie keer week naar de Hoogstraat om verder te revalideren. Op 10 september 2021 is er een start gemaakt met de aan- en verbouw van de woning en Arie-Jan zal waarschijnlijk tot december in de Noorderbrink verblijven totdat de verbouwing klaar is.

Dit betekent bovendien dat Arie-Jan veel dichter bij Marion en zijn kinderen Tijs, Anna en Pepijn kan zijn en dat is natuurlijk erg fijn.

Deel dit bericht